torstai 31. maaliskuuta 2016

Jonaksen kurssilla / Malmö

Kevättreenien aloitus aurinkoisilla( ja hiukan sateisillakin) Malmön pelloilla.
Alue missä treenit pidetään on vanhaa armeijan " maata" ja laidunta, sekä erilaisia lohkoja mäkineen ja puineen riittää. Lampaita oli käytettävissä ainakin n. 40-50. Joten puitteet on kyllä todella hienot.
Woollandian porukalle varasimme kaksi kolmen päivän kurssia.
Treeneistä lyhyesti koirakohtaisesti( mitä mekäläiselle jäi mieleen...). Tässä ekassa porukassa oli Jymyn lisäksi "vain" Taimin pentuja.

Martta: Ajoon pitää saada enemmän ajatusta ja tekemisen meininkiä, vähentää painetta lampaisiin nostamalla katseen ylemmäs, Martan siis pitäisi olla kauempana.

Jymy: Rauhallisempia vihellyksiä ja samaa ajoa kuin Martan kanssa.Jymy alkoi hienosti olemaan jo jyvällä.

Morris ja Carola:Itsevarmuutta ajoon lisää, ohjaaja menee koiran luokse sitä palkitsemaan,jos tulee jumitus ja siitä taas jatketaan. Muuten Carolan pitää pysyä PAIKALLAAN!Ehkä seuraavaksi otamme betonia mukaan..... Morris ajeli jo hienoja pätkiä kaukana.

Köpi ja Kari:Hakukaarelle ajatusta mukaan, nyt koira juoksee. Köpille pitää olla selkeä ja johdonmukainen kaikkialla. Pehmeät käskyt käyttöön. Alkoi pojalla kaaret aukeamaan,hyvä!

Akseli ja Elina: Vauhtia pois kaarista ja ajatusta ajoon, ja se onnistui todella hyvin kun ohjaaja tarkkana.Elinan pitää olla eleettömämpi, käskyttää pehmeämmin ja pysyä paikoillaan! Hyvin alkoi Akselilla ajatusta tulla. Hienoa!

Robin ja Irma: Robinille taisi nyt selvitä, kuka se on, joka tahtipuikkoa paimennuksessa heiluttaa. Se on Irma eikä Robin. Pikkasen sai vääntää, mutta kyllä se asenne sieltä löytyi. Upeaa!

Kiitos kaikille mukavasta seurasta. Hienoa, että saatiin taas porukka kasaan reissuun.
Onnistuneita treenejä seuraavalle porukalle Eja, Katja, Päivi ja Sabina.