torstai 16. huhtikuuta 2015

Norjassa paimennuskurssilla

Viime viikon keskiviikkona lähdettiin iltalaivalla kohti Tukholmaan ja sieltä ajettiin suoraan  Töckforssin kylään Ruotsin ja Norjan rajan läheisyyteen.
Majoituttiin "nostalgisesti" ns. leirintämökeissä, joissa ei liiemmälti tilaa ollut, mutta alueella oli kuitenkin hyvä oleskelutila, jossa voi kokata itse ruokaa ja istua iltaa.

Treenattiin kolme päivää Norjan Askimissa Alexander Stromin opissa. Mukana rekuista oli Wenja, Martta ja Jymy. Flänkkejä "aukaistiin" kaikilla koirilla ja ajettiin myös rataa.
Koulutustapa oli mielestäni "sekoitus" eri  oppeja. Koiran flänkit katsottiin kulmassa,  ja meneekö kauemmaksi/luovuttaa lampaat pois käskystä. Sisäflänkkejä treenattiin pikkaisen eri lailla mitä ollaan tehty. Jotain uusia vinkkejä jäi siis taas korvan taakse mietintämyssyyn.
Porukassa Woollandian kasvateista oli mukana myös Akseli, Morris, Köpi ja Floo.Lisäksi Penni, Myy ja Kuu.


Takaisintulomatkalla käytiin myös moikkaamassa Gunsania, ja päästiin myös siellä lampaille. Lampaita oli katraassa n.30 ja ne liikkui aika liukkaasti. Tää oli piste i,n päälle treeneihin.

Kiva aloitus kesän treeneihin, kiitos porukalle mukavasta reissusta!Jymyn geenitestien tulokset tuli myös. Poika on CEA,CL,TNS,IGS,MDR normaali.