torstai 6. marraskuuta 2014

Nordic Nursery

Lomailua, ja siinä sivussa paimennuskisaa vai miten päin se onkaan?
Tanskaan ollaan matkalla tällä kertaa Jymyn ja Wenjan kanssa. Jymyllä kaksi starttia nuorten koirien (alle 3- v) kisoissa ja Wenjalla pari extreme rataa tiedossa la-su.
Tiistaina tultiin ja eilinen päivä vietettiin länsirannikkoa pitkin ajellen.
Majoitus on hotellitasoisessa B&B paikassa Vildjbergissä. Iso nautatila, jossa 160 lypsylehmää ja labukkatyttö, joka haluaisi tulla mukaan meidän rekkujen kanssa aamupalalle yms.

Kisapaikka on  Holstebrossa lammastilalla. Tänään  eka startti Jymyllä. Nää Nursery kisat ovat siis (maailmalla) kolmosen ratoja n. 340m haku ja normi ajot, eka portti tais olla n. 150m päässä.
Jymyllä laaja , koko pellonmittainen hakukaari, hätäinen nosto ja vino tuonti(ei ottanut suuntakäskyjä kuin 100m päästä). Ajo alkoi niin hienosti, että piti oikein itsekin ihmetellä ja hetihän se kostautui, juuri ennen ekaa porttia Jymy käänsi lauman takaisin muhun päin, eikun uudelleen ja pisteitä ropisi. Poikittaisajo ok. Jako, hätäilin ja piti ottaa toisen kerran pisteitä ropisi taas. Häkillä loppui aika, Jymy on aika äkkiliikkeinen joten yritin tehdä itse liikaa ja makuutin koiraa, jolloin lampaat hokas sen tietty.
Huomenna uusi startti ja sitten lomailua loppu päivä.
Kattellaan miten  niistä tulee raportoitua.