perjantai 15. tammikuuta 2016

2016 alkua

Hienoja tuloksia heti vuoden alkuun. Iina ja Kron"Woollandian Kaarina Maununtytär " voitto agin kolmosluokan kisoista,   ja eka SERTI , ONNEA!Valiokello käyntiin.!

Kron(c) Iina V.
Terveystarkeista: Wenja ja Niinan Eerik(W.Eerik Voittoisa) kävivät silmäpeilissä. Molemmilla silmät OK.

Indi (W Scarpetta) kävi välikuvissa. Indi on Marjan omistuksessa. Kuvattiin selkä, olat ,lonkat, kyynärät, polvet, kintereet. Kaikki näytti hyvältä. Indin blogissa lonkkakuvat.

Lisäksi Sabina kuvasi Ukon(W Ukko) selän, koska se oireili toista takajalkaansa. Selkä ok. Kuvat löytyvät Sabinan blogista.

Martan astutus suunnitelmat:
Mietin ja etsin rauhassa omasta mielestäni sille sopivaa urosta. Ensimmäinen astutushan ei onnistunut, ja voisin tietysti koittaa samalla uroksella, mutta tässä tapauksessa koitan katsoa lähempänä olevaa urosta, koska narttu ensikertalainen ja tarkat tärppipäivät ei tiedossa.
Haluan nähdä uroksen ennen astutusta, katsoa sen luonnetta, ja miten se paimentaa, muuallakin kuin kisoissa, jos vaan mahdollista.
Yleensä kun päädyn johonkin urokseen, en lähde sitä vaihtamaan, jollei jotkut jälkeenpäin ilmenevät asiat anna siihen syytä(esim terveys, sukulaisten sairastumiset). Pyrin mahdollisuuksien mukaan käyttämään urosta, jolla ei ole jo useita pentueita. Kahdeksasta pentueesta olen kuudessa käyttänyt ensi kertalaista. Tässä on tietysti enemmän riskiä, kuin käytettäessä urosta, jolla jo jälkeläisnäyttöä, mutta geenipolia ajatellen se ehkä pidemmän päälle on järkevää???, ehkä. Aika näyttää.

Lisäksi muitakin astutussuunnitelmia tulossa, kunhan kaikki terveystarkit ym. kunnossa, niin laittelen lisätietoa.


Dana(c) Marianne S,

Alkuvuodesta on ikävääkin kerrottavaa. Dana(W. Scully) jouduttiin operoimaan uudelleen olista. Aiemmin leikattu olka ei ollut parantunut kunnolla ja lisäksi aiemmin operoimatta jätetty olka oli nyt myös tähystettävä. Nämä molemmat olisi pitänyt tehdä näin maallikon mielestä jo aiemmin, koska paraneminen ei edistynyt ja tilanne on pahentunut koko ajan.Toivotaan, että Dana tulee nyt kuntoon. Olat tähystettiin  eri paikassa kuin ensin. Mietitään, kun tilanne selkeytyy laitanko tänne sairauskertomuksen ja eri "diagnoosit/hoito-ohjeet", ehkä siitä olisi jollekin hyötyä? Kyseessähän ei ole oma koira, joten katsotaan. Tsemppiä koiran omistajalle Mallalle.