maanantai 16. joulukuuta 2013

Vuoden katsaus(omat koirat)

Meidän koirien vuosikertomus.

Aloitetaan vanhimmasta päästä.

Jiraki 13v.Jiraki viettää leppoisia eläkepäiviä, se lähtee vielä noin kerran viikossa lenkille mettään, muuten se toimii hyvänä pihavahtina, sekä treenien ylimpänä vartijana. Mahtuuhan sen vuoteen yksi seikkailukin, kun " katosi" pikkumetsikköön syyspimeässä. Seuraavana aamuna se kuitenkin oli jo kotosalla. Etsimässä sitä käytiin, mutta kun kuulo ei oikein enää toimi, niin ei huomaa jos sitä huudellaan.Swedu 11v. Swedu toimii kursseilla mielellään apukoirana. Swedusta ei ole vauhti hiipunut, ja sitä ei uskoisi jo 11-vuotiaaksi.Swedu käy myös äijänsä kanssa välillä mettällä ja "oikeissa" töissä ajelulla.
Zagga 7v. Zagga on kisaillut ahkerasti paimennuksessa. Vuoden tärkein saavutus on maajoukkue-edustus paikka Pohjoismaiden paimennusmestaruuskisoissa Norjassa. Zagga ajoi läpi radat molempina päivinä todella vaikeilla norjan Villilampailla. Yhteistuloksissa oltiin sijalla 35. Suomalaisia oli mukana 15 ja oltiin tässä joukossa neljänneksi parhaita. Zagga on myös SBCAK:n seuranmestari paimennuksessa. Lisäksi yksi palkintopalli sijoitus SPKY,n kolmosluokan kisoissa. Zaggasta tuli joulukuun alussa isoisä,  kun Wenjan ja Uunon pennut syntyivät 6.12.

Taimi 6 v. Taimi on toiminut kurssikoirana, ja ollut tolpalla töissä omissa kisoissamme. Lisäksi Taimi toimii tietenkin tilan työkoirana. Taimilla virtaa riittää ja lampaita siirrellään hänelle sopivalla tahdilla. Taimille syntyi pennut 7.12

 

Wenja 3v. Wenja siirtyi heti keväällä kisaamaan 3-luokkaan paimennuksessa. Ratoja on ajeltu vaihtelevasti ja palkintojakin on pokkailtu. Kennelliiton kisoissa plakkariin myös PAIM3 koulutustunnus. Syksyllä Wenja korkkasi vielä nautakisat  Juvalla, sijoittuen hienosti kolmanneksi. Enemmänkin olisi pisteitä herunut, jollei ohjaaja olisi ottanut turhia virhepisteitä, "ajosuunnan" vaihdosta. Wenjasta tuli myös äiti 6.12. Ensisynnyttäjälle 8 uutta paimenkoiranalkua.Tiikeri 2v. Tiikeri, tai siis meikäläinen haukkasi alkukeväästä liian suuren palan, kun siirsin sen kisaamaan 3-luokkaan SPKY,n kisoissa. Hakumatka oli kuitenkin vielä liian pitkä, vaikka pari rataa saatiinkin ajettua läpi. Kennelliiton kisoissa Tiikerille hienosti PAIM2 koulutustunnus hyvillä pisteillä.Jymy 1v. Jymy saapui kodinvaihtajakoirana heinäkuun lopussa. Jymy on todella"luonnonlahjakkuus" paimennuksessa ja parin kuukauden treenin jälkeen kisasin sen kanssa jo juniorimestaruuskisoissa.Kovatasoisessa seurassa 5 sija. SBCAK,n kisoissa ykkösluokan toinen sija ja koulari PPR1. Omissa kauden päättäjäiskisoissa vielä hieno rata ja kolmas sija.


Martta 1v. Martta on treenaillut perusasioita lampaiden parissa ja on todella tottelevinen, sekä hyvin lampaita lukeva nuori paimenkoiran alku.
Tänä vuonna on meiltä myös lähtenyt uusiin koteihin 4 koiraa; Sade, Wool, Köpi ja Muikku(lähtee joulun jälkeen). Kaikilla on ihanat uudet kodit. Tarkoituksena on jatkossakin kouluttaa nuoria koiria paimennuksen alkuun ja katsoa sitten, olisiko niistä tilakoiriksi, vaiko harrastaviin koteihin treenikavereiksi.
Köpistä tulee varmaan myös elokuvatähti, katsotaan ensi kesänä miten sarja jatkuu