sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Paimennuksen Juniori SM 2012 Tiikeri

Tiikeri nappasi itselleen kauden päätöskisoissa voiton! ja samalla "tittelin" Juniori SM 2012.Eipä voisi olla parempi päätös tämän kesän paimennuskisoille.
Tuomareina Severi Hirvonen ja Heikki Teittinen. SM-kisoissa lasketaan kahden tuomarin pisteet yhteen. Tässä Tiikerin saldo.
Hakukaari 18/16=34 .Pikkasen oli laaja, mutta vilkuili kuitenkin lampaita kaarella, joten omasta mielestään oli varmaan juuri sopivalla kaarelle.
Nosto 10/9=19. Hieno! Totteli jokaista käskyä.
Kuljetus ohjaajalle 16/18=34. Rauhallinen ja siisti, pieni mutka lopussa.
Kuljetus 24/30=54. Linjoilla pysyttiin hyvin.
Häkki 10/10=20
Yhteensä 161 p.

Nuorten luokassa kilpailivat Wool ja Wenja. Wool sijoittui hienosti neljänneksi. Jako ja Häkki 10!. Itse möhlin ajolinjat.Wolen haku oli todella upea. Kaaresta täydet 20p.
Wenja leikkasi hakukaaren....Olisi halunnut lähteä vasemmalta ja käänsin sen pari kertaa oikealle. Olisi pitänyt luottaa siis koiraan....Ajossa hankaluuksia ennen ekaa porttia, meni aikaa ja aika loppuikin sitten toisella portilla.
Samoissa kisoissa olivat myös Uuno ja Lukkis juniori luokassa. Uuno sai ajettua radan, mutta aika loppui häkillä. Lukkiksella oli pikkasen vauhdikas nosto ja rata loppui siihen.




Jostain olen joskus lukenut "kritiikkiä", että ns. bortsupaimennuskisat ovat kikkailua, kisoissa kuitenkin mitataan juuri niitä taitoja, joita tarvitaan myös oikeissa töissä. On huomattavasti helpompaa kun koira osaa hakea lampaat rauhallisesti, se on ohjailtavissa ja siirtää laumaa juuri sillä tahdilla kuin ohjaaja haluaa.
Tästä voi ottaa mallia....