tiistai 29. toukokuuta 2012

Derekin kurssilla

Oltiin taas jo perinteisellä Derekin kurssilla neljä päivää aurinkoisessa Uddenissa. Tuo paikka, jossa kursseja pidetään on kyllä hyvä. Majoitus lähes hotellitasoista ja  ruoka ei lopu kesken.
Tällä kertaa oli mukana 2 porukallista meitä finskejä. Osa oli kurssilla koko ajan, osa porukasta kaksi päivää.



Treeneissä huomasi, että kyllä kaikilla on se perusidea olemassa, mutta ajoitus ja reagointi ei aina "matsaa". Tärkein anti kurssissa oli taas: koiran pitää pysähtyä, flänkkien pitää olla puhtaat,koiraa ei jahdata piiskalla, kepillä tms., vaan tehdään alue sen edessä "kuumaksi"mihin se ei saa tulla. Lisäksi et voi muuttaa historiaa, mutta tulevaisuuteen voit vaikuttaa. On siis aivan turhaa huutaa ja melskata koiralle, jos se on tehnyt jotain väärää(yleensä se vielä luulee sitä kannustukseksi). Pitää estää, että se ei tee virheitä ja sen jälkeen kehua sitä.

Pysähtymisen harjoittelussa ohjaajan pitää pitää huoli, että lampaat ei karkaa. Koiran mielestä on todella tyhmää jos se käsketään maahan ja lampaat lähtevät livohkaan. Jos sitä vastoin ne ovat "ohjaajan" hallussa koira alkaa luottamaan, että voi rauhallisesti pysähtyä, ilman, että lampaat karkaa.
Derek käyttää koulutuksissa ainoastaan lyhyttä keppiä, ei piiskaa, liinoja tms.Tämä koulutustapa sopii ainakin meidän koirille ja itselle.

Todella mukava reissu, erinomaisessa porukassa!
Kuvia meidän  galleriassa
Minnan galleria